Stilrent i soveværelset

Fuld af beundring. Det er jeg. Jeg synes bare, at de er så flotte, de der amerikanske sengetæpper, jeg ser på internettet. De er hjemmelavede og quiltede. Og meget personlige. De kan også være meget farverige næsten for meget.
Indrømmet nogle af dem er rent ud sagt også hæslige at se på. Farverne er holdt i de der brune og mørkerøde nuancer, som får mig til at tænke på min bedstemors kjoler. Måske er de sengetæpper lavet af gamle kjoler. Det ville egentlig ikke undre mig.

Men mønstrene, de bruger, kan være meget flotte og komplicerede. Hvis der bare er ro i designet og farvesammensætningen, så kan jeg virkeligt godt forstå, hvorfor de er så populære.

Verdens bedste sengetøj

Her i landet er vi jo så stilrene. Store flader, fx sengetæppernes skal helst være ensfarvede og holdes i naturfarver, hvis ikke helt neutrale farver. Det er ok, men jeg kan ikke lade være med at undre mig over, at vi ikke tør lægge lidt farve ind i hverdagen – og soveværelset. Det, tør de godt i andre verdensdele. Eller europæiske lande for den sags skyld.

Her i Danmark tør vi godt bruge farverigt sengetøj, så hvorfor ikke også farverige sengetæpper? Og der er ét sted i mit univers at købe nyt sengetøj: Merville.dk – https://merville.dk/kat/sengetoej/

Stilrent sengetæppe

Jeg har sat mig i hovedet, at jeg vil lave mit eget sengetæppe. Det skal være et quiltet et. Jeg aner ikke, hvordan man gør, men jeg tænker, at jeg kan lære det.
Nede i den lokale stofbutik har jeg set, at de holder kurser i patchwork og appliqué‐teknikker. Jeg tænker, at det må være en god introduktion til at lære at quilte, så jeg kan lave mine egne sengetæpper.

Måske er det en skør idé, men det kan da være ret sjovt at lave mit sengetæppe. Sådan at få min helt personlige stil ind i det vil da være ret cool. Det behøver ikke at være farverigt, men kan holdes i afdæmpede farvetoner.

Stilrent i soveværelset
Rul til toppen