Professionel rengøring

Der er mange muligheder for at få professionel erhvervsrengøring i Aarhus, og det vil jeg bestemt anbefale, at man får. Uanset om det er rengøring i små virksomheder, private husstande eller på store arbejdspladser. Et professionelt rengøringsfirma sikrer, at indeklimaet er i orden. Det er vigtigt overalt, hvor vi færdes. På en arbejdsplads er det vigtigt, at der er rent, så alle medarbejdere føler sig godt tilpas. Det er ikke sjovt at komme på et kontor eller i en lille forretning, hvor der lugter indelukket, og støvet kan ses over alt. Det er direkte nedsættende for medarbejdernes produktivitet og motivation.
I en privat husstand er det altid rart, at der er rent, så tiden kan bruges med familien i stedet for med støvsugeren.

På en større arbejdsplads kan det være absolut nødvendigt, at rengøringen er i top, så de ansatte ikke bliver syge. Der kan fx være dampe, som bare skal luftes væk, så indeklimaet ikke er direkte sundhedsfarligt.

Fordele

Fordelene ved at bruge et professionelt firma er:

  1. Du har mulighed for at benytte håndværkerfradraget, da du får en faktura.
  2. Din forsikring dækker skaden, hvis noget går i stykker under rengøringen.
  3. Firmaet sender en afløser, når den rengøringsmedarbejder, som normalt kommer, har ferie eller er syg.
  4. Rengøringsfirmaet garanterer i de fleste tilfælde, at deres medarbejdere er ansat efter overenskomst, og at de har en ren straffeattest.
  5. Rengøringsfirmaet har en arbejdsskadeforsikring. Hvis uheldet skulle ske, og din rengøringshjælp kommer til skade, så er det firmaet, som dækker eventuelle erstatningskrav – ikke dig.

Der er faktisk kun én ulempe, når du bruger et professionelt firma: Du skal betale moms, hvilket kan betyde, at prisen er højere, end hvis du hyrer en rengøringsdame ’sort’.

Undgå sort rengøring

Vælger du alligevel at bruge ’sort’ rengøring, så husk på:

  1. Du kan kun benytte håndværkerfradraget, hvis din hjælp giver dig en erklæring på, at hun eller han har fået betaling for arbejdet. Det betyder, at hun bør opgive til Skat, at hun har fået betalingen. Det er ikke sikkert, at hun vil det.
  2. Din forsikring vil ikke dække udgiften, hvis der sker en ulykke under rengøringen.
  3. Din rengøringshjælp har måske ikke erfaring og kender heller ikke til, hvordan hun skal bruge sin krop under rengøringen. Det kan have konsekvenser, får din hjælpers helbred. Samtidigt er det sandsynligt, at rengøringen tager længere tid end det egentlig burde.
  4. Du har ikke en garanti for, at rengøringshjælpen kan komme til aftalt tid.
  5. Kommer din rengøringshjælp til skade, så kan det ende med, at du får et erstatningskrav.

Som du ser, kan det faktisk være temmelig risikabelt at få rengøringen klaret med sort arbejdskraft. Jeg vil kraftigt fraråde det. Ja, jeg er et lovlydende menneske, og sort arbejde er forbudt. Jeg kan sagtens forstå, at man bliver fristet til at benytte det. Det kan også tænkes, at man kender en ung studerende, som har brug for at tjene lidt ekstra lommepenge, og at man gerne vil hjælpe hende eller ham.

Så lyt til mit råd til alle, der bor her i Aarhus: Rengøring skal du bruge et professionelt firma til.

Professionel rengøring
Rul til toppen