Norge eller Sverige på ski?

I går var en af de få dage hver måned, hvor jeg faktisk lyttede til radioavisen. Det sker meget sjældent, at jeg lytter til nyhederne. Jeg er så træt af at høre om restriktioner og smittetal. Det er ved at blive den samme sang om og om igen. Jeg har derfor taget konsekvensen: Indset at vi ikke kommer på ferie til udlandet igen i år. Vi skal holde ferie her i Danmark. Men i går hørte jeg så en repræsentant for hotel- og restaurationsbranchen udtale, at det bliver et katastrofeår for branchen, fordi der er simpelthen ikke nogen reservationer fra udenlandske rejsearrangører. Han – eller var det en hun? – udtalte faktisk, at sommeren 2021 bliver endnu værre, end 2020 var. Og det til trods for, at dele af verdenen faktisk er begyndt at åbne mere op. Og til trods for at der allerede registreres flere flyvninger med passagerer.

Sydpå

Reportagen, som jeg hørte, havde også indslag med interviews med almindelige danskere. Samtlige sagde, at lige så snart de kan komme afsted, så vil de på ferie til Sydeuropa! Og ja, jeg ved, at i nogle sydeuropæiske lande er der stor optimisme for sommeren 2021. De forudser, at selvom turistsæsonen ikke bliver, som den plejer, så vil den faktisk blive næsten lige så god som 2019 var – i få tilfælde endnu bedre. De har reservationer og forventer, at der kommer flere i de kommende uger og måneder. De har også mulighed for at forlænge deres ’traditionelle’ turistsæson. Måske kan man sige, at der er kun en ting, der er bedre i de sydeuropæiske lande end i Danmark: Vejret! Eller måske skal den vendes: Der er måske nogle ting i Danmark, som er værre end i Sydeuropa: Prisniveauet. Det er jo dyrt at være turist i Danmark. Og mange mennesker, som ellers ville have haft muligheden for at komme, må blive væk, fordi de har set nedgang i deres privatøkonomi.

Skiferie for os

Jeg skal ikke gøre mig klog på det. Jeg ved bare, at i vores tilfælde bliver vi i Danmark selvom vi savner at rejse. Vi kan måske overveje at planlægge at tage på skiferie i efterårsferien. Hvis nu det går bedre med vaccinationsprogrammerne i lande, som fx Østrig, Norge eller Sverige.
Ja, det er nok ikke en dum idé at kigge lidt på mulighederne, vi har for at komme på skiferie til Norge – måske efter jul.

Enten Norge eller Sverige

Det vil da være et af projekterne, vi kan lave her i sommerferien: Planlægge den næste ferie til udlandet. At det måske ikke bliver et eksotisk land med palmetræer, fine strande og farvestrålende mad, gør det vel ikke mindre spændende at komme til Norge og opleve den storslåede natur deroppe. Vel? Og ja, at vi må finde på den slags små projekter at lave sammen med vores børn, vil forhåbentligt gøre deres sommerferie lidt mere spændende. Vi har jo allerede hørt en del beklagelser fra ungerne. De havde regnet med, at vi kunne komme på ferie i Thailand i år. De forstår dog godt, at vi har aflyst den plan. Så en ny plan – en skiferie i Sverige eller Norge – skal etableres.

Norge eller Sverige på ski?
Rul til toppen