Mos på stråtag

Der er mos i vores tag. Vi bor på landet i et yndigt lille hus med stråtag, som vi købte for et halvt år siden. Men efter den voldsomme regn vi har haft i de sidste måneder, er taget ikke i god stand. De forrige ejere glemte vist at vedligeholde taget. Vi har nemlig opdaget, at vores tag er ved at rådne. Regnvandet har simpelthen ikke kunnet løbe af taget, og det har ført til, at det er begyndt at rådne. Stråtage, der har mos, er altså ikke yndige. De kan være direkte sundhedsskadelige. Selvom farvespillet mellem det grønne mos og de brune strå kan fremstå smukt, så er der lige det, at mos holder på vand, og det vil derefter trænge ind i tagets strå, som derefter rådner.

Vores hus ligger lidt uden for Kolding. Vi har ledt efter én, som kan hjælpe os med at få repareret det, men det er ikke nemt at finde en håndværker, der vil påtage sig jobbet. Vi har fået at vide, at der er en dygtig tækkemand på Fyn, som kan sit håndværk. Vi kontaktede ham, og han var villig til at komme og se taget og give os en idé om, hvad vi kan gøre.Det var ham her: https://www.straatagfyhn.dk/

Måske kan han også give os en idé om, hvad det vil koste at få det repareret. Desværre har han meget travlt og kan først komme om en god måneds tid.
Det ærgrer mig, fordi vi skulle egentlig have været på familiebesøg i Sverige i den periode, hvor han kan komme. Men, det er der ikke noget at gøre ved. Familien er der jo, og selv om de bliver kede af, at vi ikke kommer, så kan vi jo arrangere, at vi kommer på besøg hos dem, når vi ved mere om, hvad der skal gøres ved stråtaget.

Mos på stråtag
Rul til toppen