Lyset gør forskellen i stuen

Der findes lamper i alle udformninger, designs og til forskellige formål. Nogle er orienteringslys i loftet, mens andre er gode læselamper i hjørnet og så er der de lamper som er der for at skabe en god stemning. Sådan nogle lamper kan bedst fås ved at købe gulvlamper med uplight lys, som kaster et lys op i loftet i stedet for ned mod gulvet eller sofaen.

Tricket med dette er ikke at man skal kunne læse ved at eller at det skal lyse særligt meget op. Tanken er at lyset op imod loftet skaber et større rum rent visuelt og gør det hele mere hyggeligt. Samtidig medfølger der stort set altid en lysdæmper så du har mulighed for at skabe lige det lys som du ønsker i din stue.

De er mest kendetegnet som standerlamper med en lang lodret stand op imod en halvkugleskål af matteret glas med lyset inden i. Det er også ofte muligt at få læselamper på den lodrette stang der vender nedad på mange modeller.

Den førnævnte model kendes også som Basisk og fås hos IKEA for kun 199 kroner, hvilket må sige at være en perfekt løsning hvis man har en stue som mangler masser af lys eller man som student har brug for nogle billige men gode løsninger.

Gulvlamper med uplight lys fås også i mere kreative og flottere designs og eftersom du lever i Danmark som er kendt for at have lave flotte lamper så er der masser af muligheder. Du kan blandt også få opadrettet lys uden at skulle have en stander. I mange hjem kan man skabe en flot effekt ved siden af pejsen ved at have små projektørlignende uplight lys, set hos Olympia fra Light 4U.

Hvor virker det ikke?

Men det er ikke alle steder at det virker med denne type lampe. Eksempelvis havde vi investeret i en lampe der kunne lyse opad til min svoger i julegave. Desværre havde vi bare ikke tænkt over, at han bor et sted hvor der både er rigtig højt til loftet og hvor loftet er meget mørkt. Så ikke nok med at loftet ikke kaster lyset særlig godt tilbage, så fik lampen også alle til at se hvor beskidt der egentlig var i alle krogene, da han på grund at højden, havde meget svært ved at komme helt derop for at gøre rent.

Så rådet må være, at hvis der enten er et mørkt loft eller hvis der ikke bliver gjort rent så tit, så skal man holdes sig til den mere almindelige type lamper.

Lyset gør forskellen i stuen
Rul til toppen