Lækre mærker

De smukkeste vinglas

Pyh, der var virkeligt mange mennesker nede hos isenkræmmeren. Jeg fattede ikke, hvorfor. Det undrede mig også, at tilbuddene kun gjaldt i dag. Men det gik jo hurtigt op for mig, at det var, fordi det er Singles Day. Og der var mange virkeligt gode tilbud, så det var da logisk, at mange ville købe isenkram i dag. Jeg havde brug for at købe en ny kartoffelskræller, og blev rimeligt overvældet over at se så mange mennesker i butikken. Det er slet ikke normalt. Isenkram er jo noget, man køber sådan en lørdag formiddag, hvor man bare er ude for at ose. Og ja, så køber man jo helst noget lækkert til køkkenet eller noget, der kan bruges som en lille gave.

Tilbud på Frederik Bagger

Men da jeg forstod, at der var særlige tilbud i dag besluttede jeg mig for at finde kreditkortet frem. Jeg ville da også benytte mig af de gode tilbud. Jeg kunne bare ikke begrænse mig til at købe en enkelt, lille og billig kartoffelskræller. Så jeg brugte tid og penge inde i butikken. Tiden brugte jeg til at se på tilbud på drinksglas fra Frederik Bagger. Jeg kan godt lide hans designs. Men der var også tilbud på nogle af Kay Bojesens træfigurer. De er søde. Jeg har selv et par stykker, men var dog parat til betale for endnu en til samlingen. Det blev til en julemand. Men ikke kun det.

Jeg brugte lang tid på at overveje, om jeg skulle rive mit budget itu og købe en af de der vejrstationer fra Arne Jacobsen. Det er en perfekt julegave til min svoger. Han er sådan lidt nørdet med vejret. Hobby-meteorolog kan man sige. Han kan faktisk forudsige vejret her i lokalområdet ret meget mere præcist end meteorologerne i TV kan. Han ved alt om varme og kolde luftmasser om vinde og nedbør. Han ved meget om, hvordan de forskellige tryk påvirker hinanden, og kan på en eller anden måde altid læse et vejrkort meget hurtigere end vi andre overhovedet kan nå at se, hvad de forskellige symboler betyder.

Træfigurer fra Bojesen

Så, jeg købte altså træfigurer fra Kay Bojesen, glas fra Frederik Bagger (To vandglas!) og en vejrstation fra Arne Jacobsen. Træfigurerne er til mit hjem. Det er glassene også. Vejrstationen bliver til min families gave til min svoger. Og ja, jeg fandt da også en helt almindelig håndholdt kartoffelskræller. Jeg kunne have købt en elektrisk. Men altså. Der er da noget hyggeligt ved at stå sammen med sin datter og skrælle kartofler, imens man taler om, hvordan dagen har været.

Så ja, jeg er tilfreds med min dag. Med mine indkøb. Jeg ved godt, at jeg sikkert får dårlig samvittighed, når jeg ser, hvor mange penge der i alt er blevet trukket på min bankkonto. Men det må jeg bare leve med. Det er kun jul en gang om året. Og når jeg nu har sparet en masse penge ved at benytte mig af tilbuddene, så synes jeg, det er ok. Derfor: Væk med den dårlige samvittighed over at have købt gaver til hjemmet.

Lækre mærker
Rul til toppen