Jurist i Horsens

Nå, jeg har et problem. Min datter vil nemlig gerne være jurist. Hun har en meget veludviklet sans for retfærdighed og er god til at analysere. Hun er også rigtig dygtig til at gennemskue ulogiske tankegange eller udtalelser. Vi diskuterer meget herhjemme, og hun elsker at føre sine argumenter frem for, hvorfor vi har uret, og hun har ret. Kæmper for sin sag – også selv om hun ved, at hun ikke altid har ret.

Mit problem er ikke min datter. Nej. Problemet er, at hun skal i 14 dages erhvervspraktik. Det er sådan et tiltag, de har indført på hendes skole (hun går i 8. klasse), og det er alle tiders. Eleverne får lov til at prøve kræfter med det virkelige arbejdsliv 2 eller 3 gange om året, indtil de beslutter sig for deres fremtidige uddannelse.

Find en advokat i Horsens

Problemet er, at nu vil vi finde en advokat i Horsens, som vil huse hende i 14 dage, så hun kan få et godt indblik i, hvad en jurist laver. Hun er godt klar over, at jurastudiet kan være meget svært, og kræver en masse tid. Men jeg vil gerne have, at hun også finder ud af, at det kan være hulens stressende at være advokat. Jeg har nemlig på fornemmelsen, at hun ofte ser jurister som de der helte, vi ser i forskellige tv-serier … Hun skal vide, at med jobbet følger der et kæmpe ansvar. Hun kan jo, som fremtidig advokat i Horsens, eller hvor ellers hun vælger at bosætte sig komme til at styre menneskers skæbner i en retning, som måske ikke altid lige er det heldigste for dem. Fx som advokat med speciale i skilsmisser!

Det bekymrer mig. Jeg vil gerne have, at hun får en rigtig god uddannelse – men jeg vil også gerne have, at hun bliver glad for sit fremtidige arbejdsliv. Jeg vil gerne finde en advokat, som er lokaliseret i Horsens. Det skal være en rigtig dygtig én, og firmaet skal have erfaring med alle områder: handelsret, strafferet, økonomisk kriminalitet, arbejdsskader mv. ikke, at jeg tror, at hun når på 14 dage at få indblik i alle områderne, men mere i håbet om, at hun finder ud af, at hun skal præcisere lidt bedre, hvad hun egentlig gerne vil arbejde med, når hun bliver jurist.

En spændende fremtid

Og hvem ved, måske kan hun få et fritidsjob hos firmaet som hende, der arkiverer, eller deler post rundt (der er nemlig mange prints i et advokatfirma), eller hjælper med at renskrive rapporterne og noterne. På den måde vil hun kunne bidrage til finansiering af et studieophold i udlandet. Det har hun nemlig peget meget på: Hun vil være jurist, og mens hun studerer, skal hun mindst 2 gange til udlandet for at læse der. Men det koster mange penge at læse i udlandet.
Ja, jeg ved godt, at hun kan komme afsted med Erasmus, og at hun kan søge om stipendier. Hendes ambitioner er bare så høje, at intet mindre end Harvard kan tilfredsstille hende. Det ligger lidt over vores pengepung at kunne sende hende dertil i et lille års tid.

Jurist i Horsens
Rul til toppen