Godt stilladsfirma?

Vi bor i et dejligt hus. Men her er altså meget vedligeholdelse. Jeg har lige opdaget, at tagrenderne er ret møre. De er simpelthen ved at forvitre væk. Så det, skal jeg have gjort noget ved. Huset er i 3 etager, så der er højt op til tagrenden. Min stige er simpelthen ikke lang nok til, at jeg kan nå derop og få lavet de reparationer, der skal til. ”Hvad betyder det?” Det var spørgsmålet fra mine børn, da vi talte om tingene, som skal repareres her i huset under søndagsfrokosten. ”Kan du ikke bare klatre op på taget, og så ordner tagrenderne derfra?”

For farligt

Det kunne jeg måske godt. Men det vil være livsfarligt. Taget på huset er temmelig stejlt, så chancerne for, at jeg glider og falder ned, er ret store. Det har jeg ikke helt lyst til at risikere. Hvis ikke livet, så dog lemmerne. En brækket arm vil være en katastrofe for mig.

Min kone foreslog, at vi hyrer en professionel til at gøre arbejdet. Ja, det kunne vi da godt gøre. Men det vil bare tage noget af min glæde ved huset væk. Jeg elsker nemlig at gøre den slags ting selv. De timer, jeg bruger på at fikse og reparere ting, og sager i huset er min slappe-af-tid. Det er, når jeg laver den slags, at de gode idéer til nye projekter kommer. Og det er i løbet af de timer, at jeg finder ud af, hvordan jeg omsætter projektideerne til realiteter – og indkomstgivende kilder!

Leje et stillads måske?

Det ved min kone godt, så da hun så, at hun fik et olmt blik fra mig, da hun nævnte, at vi skulle hyre en professionel, sagde hun ret hurtigt, at vi kunne jo også nøjes at leje et stillads. Altså hvis jeg kunne gå med til det.
Og det kan jeg godt. Jeg havde faktisk selv tænkt tanken. Jeg spurgte hende, om hun kunne finde tid til at finde et stilladsfirma, hvor de tilbyder leje af stillads. Det lovede hun at gøre. Og det skal siges til hendes ære, at når hun lover noget, så holder hun det.
Men nu er der gået en uge, og hun har stadig ikke fortalt mig noget om stilladsfirmaerne, hun har kigget på – på nettet, altså.

Jeg spurgte hende i aftes. Hun blev helt rød i kinderne. ”Jeg har glemt det min ven. Undskyld. Giv mig lige 20 minutter, så skal jeg gøre det.”
Jeg blev godt nok sur. Så i de 20 minutter hun bad om, gik jeg selv på nettet. Søgte efter ”stilladsudlejning”. Og fik selvfølgelig henvisninger til adskillige stillads firmaer. Jeg fandt de firmaer, som har hjemme tættest på os, og skrev deres telefonnumre ned. Planen er, at jeg vil ringe dem op for at høre, hvad det koster at leje et stillads i 7 – til 10 dage. Jeg tænker, at jeg skal bruge 2 weekender på at få repareret tagrenderne. Så det kan vist ikke betale sig at hive stilladset ned i mellemtiden. (Hverdagene. mens jeg er på arbejde).

Godt stilladsfirma?
Rul til toppen