Barcelona billigt

Da vi i sin tid begyndte at rejse på storbyferier rundt i Europa, var vi ikke så rejsevante. Det var svært for os, kan jeg huske. Vi fandt billige flybilletter til London hos rejsepriser.dk, og de var altid forbundet med overnatninger på hotel. Det var en nem og god løsning for os. Vi kom til London og fik en stor oplevelse. Det var første gang, vi var uden for Danmarks grænser – altså på nær de små ture ned over grænsen til Tyskland, som vi havde taget i bil. Men det her med at flyve bo på hotel og se andre byer – og så også det at komme i teatret – tiltrak os meget. Og nu har vi efter en del år lært at rejse meget selvstændigt. Vi har bl.a. selv arrangeret en rejse til Wien. Vi fandt selv billetterne derned og bookede, også selv overnatning på et lille familiehotel. Hyggelig tur. Og meget smuk.

Gør det selv rejser

Men når man først har lært, at man faktisk selv kan arrangere sin rejse, så får man blod på tanden, hvis jeg kan sige det på den måde.
Vi fik i hvert fald modet til at rejse meget mere end tidligere. Også selv om det kan være et problem med sproget. Fx så klarede vi da turen til Spanien flot. Vi havde selv fundet billige flybilletter til Barcelona, vi havde selv booket overnatning og leje af en lille bil. Og vi fik en vidunderlig tur rundt i Catalonien, selv om vi ikke kan en eneste glose på catalansk. Ja, det er dejligt at opdage, at man kan selv. Vi er ikke afhængige af, hvad en turistfører anbefaler, vi skal gøre. Vi bestemmer selv.
Ok, jeg indrømmer, at det kan være en udfordring at gøre sig forståelig, når man sidder på en lille fisketaverna syd for Barcelona og gerne vil bestille en ret med fisk. Men når man bare er positiv og åben, så kommer beskeden over bordet. Det er der ingen tvivl om. På en blanding af dansk og engelsk fik vi da bestilt det, vi gerne ville have. Og den søde pige, som betjente os, fik da fortalt os, at vi er venlige. Hun havde et utroligt sødt smil, selv om hun egentlig ikke var den store skønhed at kigge på. Maden var lækker.

Blod på tanden

Se, når man får sådan nogle oplevelser, så opdager man, at der ikke er nogen grænser for, hvad man kan. Det er befriende. På flere måder: Først og fremmest finder man ud af, at verden er stor, og at man ikke skal være bange for den. For det andet får man større frihed til selv at vælge, hvornår man vil rejse. For det tredje har man også mulighed for at kombinere forskellige måder at rejse på. Og for det fjerde, så kan man altså spare nogle penge, ved selv at arrangere turen.
Lige nu er vi ved at finde billige flybilletter til Paris. Vi skal derned om 2 uger, og så skal vi opleve Paris. Det glæder vi os rigtigt meget til. Vi skal naturligvis se Louvre, og vi skal også se Notre Dame, selv om den brændte. Man kan vel få lov til at se den udefra.

Barcelona billigt
Rul til toppen